Купете си живо коледно дърво от разсадниците Поморие и Порой

Държавно ловно стопанство Несебър има дългогодишна традиция в разсадниковото производство и призовава хората от близките населени места да си купят живо коледно дръвче.

Стопанството разполага с два разсадника: „Поморие” и „Порой”. 

В тях се произвеждат различни горски и декоративни видове дървета и храсти за залесяване в горски територии и за озеленяване на паркове, градини, офис и административни сгради, хотели, частни домове и др. 

Освен традиционното отглеждане в земя, стопанството развива и контейнерно производство на фиданки. 

Предимствата на този метод са, че контейнерното производство позволява фиданката да бъде закупена по всяко едно време на годината и при лоши метереологини условия. При традиционното производство фиданките за залесяване могат да се изваждат от земята единствено извън вегетацията им (периода на тяхното развитие) – края на октомври до началото на март. 

Разсадник “Поморие” поддържа специално производство на коледни елхи – обикновен смърч, гръцка ела, испанска ела, обикновена ела, конколорка, морски бор, черен бор и др. След празниците хората могат да засадят живите дръвчета в парковете или определени за целта места.

„Във връзка с повишения брой случаи на заболели в страната сме принудени да ограничим достъпа до разсадниците ни ни. Ако желаете да ги посетите, молим да позвъните предварително по телефона. Запитвания за видове, наличности и размери, както и консултации се правят по телефона или е-mail“, призовават от двата разсадника.

тел: 0887548817 – инж. Янко Георгиев

е-mai: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.