Двама горски служители са в болница след побой от бракониери

На 2 септември. около обяд, служители на Югоизточно държавно предприятие – Сливен забелязват придвижването на каруца, натоварена с дървесина с неясен произход в м.Ормана, край с.Завой, община Ямбол.

Превозното средство, управлявано от видимо малолетно лице на около 10 години, е спряно за проверка от страна на служителите. 

Не след дълго, на място пристигат роднини на детето, които проявяват агресия към проверяващите, като дори ги заплашват с нож, а малолетното лице побягва. Служителите на предприятието сигнализират за създалата се ситуация на телефон 112, но преди да пристигнат на място органите на реда, група от още близки и роднини на заловените ги нападат.

В следствие на нанесения побой от нарушителите, двама от служителите са настанени в болнично заведение със средни телесни травми по главата и крайниците, а третия по чудо се е разминал с охлузвания и рани. По-късно служители на ПУ Ямбол установяват самоличността на един от нападателите.

Предстои да се съставят актове за установяване на административно нарушение. Провеждат се допълнителни следствени действия от органите на МВР.