Нов туристически маршрут в Странджа обединява 12 чешми и извори

Нов туристически маршрут в околностите на Малко Търново обединява 12 чешми, извори и аязма край града. Инициативата за неговото създаване е на Димитър Кукузелов. 

А подкрепа и сътрудничество при реализирането й родолюбеца получи от дирекцията на ПП „Странджа”, Община Малко Търново, ДГС Малко Търново и местни радетели и активисти в опазването на природата и културно-историческото наследство в региона.

Туристическият маршрут „Любовта е извор“ обединява в себе си творчеството на писателя Стоян Русев (Дядо Благо) с неговото стихотворение "Любовта е извор" и изворите в околността на Малко Търново. 

„Целта ни е да разширим възприемането на изворите като израз на Любовта на Природата към всички живи същества. Ще се радваме, ако тази разходка предизвика и промяна на вашето отношение и грижа към всеки извор като нещо свещено каквато е Любовта. Защото - ЛЮБОВТА Е ИЗВОР!” - това казва авторът на благородната идея Димитър Кукузелов, за своята постигната мечта.

Този маршрут може да бъде пешеходен, с кола и пеша или с велосипед. За удобство е разделен на два етапа, като последователността на изворите на картата може да бъде променена в зависимост от желанието и възможностите на всеки.

За всеки извор е посочена следната информация: име, кратко описание на местоположението, GPS координати, разстояние от дадена точка, годност за пиене на водата(според местните хора), места за отдих и снимка.