Инж. Димчо Радев: Цената на дървата за огрев няма да бъде увеличавана

Необходимите количества дърва за огрев ще бъдат осигурени за населението, а цената им няма да бъде увеличена.

Това съобщи за meduzata.com инж. Димчо Радев, директор на Югоизточното държавно предприятие – Сливен.

Над 230 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са определени за директни продажби на физически лица през новия отоплителен сезон от ЮИДП, като от ръководството уверяват, че всички заявки ще бъдат изпълнени и цената няма да бъде увеличавана както през тази, така и през следващата година.

Във всички държавни горски и ловни стопанства към ЮИДП - Сливен е създадена организация, така че физическите лица да бъдат снабдени с дърва. До момента най-много заплатени и издължени от склад дърва за нуждите на населението са в Бургаска област – 90 771 пр.куб.м, като заявени от стопанствата са 116 055 пр.куб.м. А част от тях – ДГС Карнобат, ДГС Средец, ДЛС Граматиково и ДЛС Ропотамо вече напълно са издължили и доставили дървата, които са им заявени.

От Ръководството на ЮИДП - Сливен апелират гражданите да не се презапасяват с дърва за огрев. Необходимите количества ще бъдат осигурени за населението. 

Също така, призовават гражданите да подават сигнали за нередности при констатирани нарушения по време на доставките на дърва за огрев и напомня, че дървесината, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.