Екип от ДГС Кости, ДПП Странджа и РДГ Бургас почисти един от най-атрактивните маршрути

Служители на ТП ДГС Кости, част от територията на ЮИДП ДП гр. Сливен, заедно с колектива на ДПП „Странджа“ и екип на РДГ – Бургас, почистиха цялата дължина на един от най-красивите маршрути

на Парка, намиращ на територията на ДГС Кости - интерпретативен маршрут „Реката“. 

“С тази инициатива, посветена на Седмицата на гората, още веднъж искаме да кажем на нашата общественост - Аз обичам Гората!”, споделят участниците.

Директорът на ДГС Кости инж. Цветомир Генов разказа, че по време на инициативата са събрани 21 чувала отпадъци, разчистен е пътят от прорастнала растителност и са просветлени информационни табели и места за отдих. Горските служители от ДГС Кости са възобновили паркова инфраструктура и е поставено противопожарно табло.

“В месността Богородишки дол, до една от най-красивите забележителности на територията на ПП „Странджа“ – водопад Казанчето, бяха подновени парапети и места за отдих.”, заяви инж. Румяна Цвяткова, директор на ДПП “Странджа”. А директорът на РДГ Бургас инж. Мариян Костадинов сподели, че разчистено от паднали дървета е и мястото, където се събират местни жители и туристи на празника Голяма Богородица.