България участва за първи път на Международното ловно изложение в Истанбул

Български щанд е разположен за първи път на Международното изложение за лов и туризъм в Истанбул, Турция.

В десетото специализирано издание в южната ни съседка Югоизточно държавно предприятие - Сливен представя разнообразни отличени ловни трофеи от страната, както и ловните бази, предлагащи възможност за ловен туризъм на своята територия. 

Форумът беше официално открит от заместник-министъра на земеделието инж. Валентин Чамбов и изпълнителния директор на Националните паркове в Турция Кадир Чокчетин. 

Гости на изложението по време на официалното откриване бяха  директорът на Югоизточното държавно предприятие инж. Димчо Радев, неговият заместник инж. Станимир Сотиров и председателят на УС на предприятието Васил Петров.

Представителите на горските структури в България благодариха сърдечно на организаторите за поканата и възможността да представят страната. Те изразиха увереност, че подобни събития са от изключително значение за обмяна на добри практики, опит и идеи в областта на ловностопанската дейност. 

Директорите на шестте ловни стопанства в ЮИДП - Граматиково, Мазалат, Несебър, Тополовград, Ропотамо и Тунджа също присъстват, за да представят дейността на териториалните поделения, за които отговарят. „Четиридневният форум привлича любители на ловния туризъм  от цял свят и вярваме, че популяризирането на ловната дейност в България тук ще ни бъде изключително полезно”, коментира заместник-министър Чамбов. 

Директорите на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов и ЮЗДП инж. Благой Милев също уважиха форума.

До 27 май на многобройни щандове от десетки страни, разположени в три зали на Истанбул Експо център, могат да бъдат разгледани експозиции на ловни трофеи, оръжия, дестинации за ловен туризъм, както и да бъдат закупени ловни екипировки, аксесоари и много други.