Ето как протича първият ден на Дионисиеви дни Царево 2020

Царево отново стана център на винения туризъм през август.

Четвъртото издание на Винен фестивал „Дионисиеви дни“ в морския град стартира днес, 21 август и ще продължи три дни.

 

Изложението и през това лято е в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица „Хан Аспарух“.

Фестивалът бе открит от кмета на общината инж. Георги Лапчев в присъствието на председателя на Общинския съвет Таня Янчева.

Артистичната програма допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян изпя няколко горещи парчета, с които повиши градуса.

Щандовете са подредени и ви очакват с вино - бяло, червено, розе, плодово, с роза. Голяма част от вината са биосертифицирени.

Доброто мезе също е представено подобаващо - италианска поркета, домашни суджуци, луканки, пастърми, дърпан кашкавал и т.н.

Мед и пчелни продукти ще откриете в три от шатрите.

Арт зоната е също на ниво - рисуване с къна - махенди, грънчарско колело, бижута от естествени камъни и природни материали.

Има и биокозметика, и лицензирана лечебна козметика.

И през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

Оценката ще се извърши по международната 100-точкова система на Робърт Паркър в сляпа дегустация.

Така конкурсът за най-доброто вино на Дионисиеви дни Царево 2020 се явява единственият професионален през тази година по Черноморието.

Ще има две класации – за бяло сухо вино /тъй като е най-предпочитано и през този  сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/.

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови