Шкембеджийницата до затвора пак на търг

След като бяха организирани три търга за култовата шкембеджийница до Бургаския затвор без да бъде продадена, сега се прави четвърти.

Заведението отново е изкарано на публична продан от частен съдебен изпълнител Станимира Николова. Тя се опитва да му намери купувач от декември 2014 г.

Собственици са двама братя от Несебър - Драгомир и Стефан Попови, които имат дълг към Ей Джей Би Файнанс. Те направиха опит да спасят кръчмата, като платиха частично дълга си. В началото на април те внесоха 30% от натрупаните близо 100 000 лева дългове. Според закона те трябва всеки месец да погасяват по 10% от дълга си, а братя Попови явно не смогват да се справят с вноските.

Шкембеджийницата е на ул.Марин Дринов № 35. През януари т.г. началната й цена беше 89 917 лв., но мераклии не се явиха на търга. За втората продажба обявената цена бе 71 934 лв., но тя не се състоя. Провали се и третата, която трябваше да бъде на 30 юни.

На сегашния търг, на 1 октомври, цената остава същата. Оферти се приемат до 30 септември юни, а се отварят на следващия ден в 9.30 ч.

Заведението е с площ 131 кв.м., като парцелът от 421 кв.м е също собствен.

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови