Какъв имот може да купим по Южното Черноморие до 50 000 евро

В последните 10-12 години пазарът на ваканционни имоти изживя своите моменти на възход и спадове. Станахме свидетели на създаването и продажбата на грандиозни проекти, но и на фалита или отлагането на редица планирани хотели, жилищни, търговски сгради. Резултатът – презастрояване, редица недовършени обекти и непродадени домове, които напомнят за „грешките на растежа“.

Черноморските ни курорти като че претърпяха най-голяма промяна през всички тези години. При някои от тях настъпи коренна трансформация, породена от инвеститорските амбиции, от засиленото търсене от страна на чуждестранни купувачи (най-вече в лицето на англо- и руско говорящи клиенти), част от които останаха с излъгани надежди и неизпълнени обещания.

Годините на икономическа криза се оказаха като студен душ за пазара и освен спирането на редица проекти, се стигна и до масова разпродажба и изтеглянето на много чужденци. 

Геополитическата обстановка обаче обърна за пореден път картите и сега българските курорти отново започват своето възстановяване и интерес от страна не само на местните, но и на чуждестранните туристи. Според данни на Министерство на туризма световните туроператори отчитат двуцифрен ръст и интерес от страна на западните туристи към Черноморието. Прогнозите сочат и завръщане на руските туристи, а мерките за облекчаване на визовия режим се очаква да дадат резултат още тази година.

Дали пазарът на ваканционни имоти по морето ще изживее отново бум в следващите години, както това започва да се случва в Испания, предстои да се разбере, но безспорно инвестицията в имот тук си заслужава. А наличието на красива природа, чисто море и ниски цени са изкушаващи за всеки, който иска да има свое място край морето.  

От Profit.bg се „разходиха“ по Южното Черноморие и проверихме какъв имот може да купим до 50 000 евро.

Удобен ваканционен апартамент на четвърти етаж в апарт-хотел "Съни Вю Саут" в Слънчев бряг, който е разположен на около 700 метра от плажа "Какао Бийч", се продава за 22 500 евро. Общата площ на жилището е 60.34 кв.м., от които чистата площ е 49.70 кв.м., а общите части - 10.64 кв.м. Комфортно обзаведеният и оборудван апартамент включва дневна с кухненски бокс, напълно оборудван с всички необходими електроуреди и маса със столове за хранене, мека мебел и телевизор, климатик, една спалня с двойно легло, баня с тоалетна и вана и един балкон с красива гледка към вътрешния двор на комплекса с басейна. Имотът разполага с кабелна телевизия, интернет, СОТ. 

За 43 000 евро може да имате комфортно обзаведен двустаен апартамент в затворен комплекс "Афродита Гардънс" в  Слънчев бряг , на 350 м от плажа и на 100 м от автобусна спирка. Комплексът се намира на 350 м от плажа, в екологично чист регион, сред свеж въздух и спокойствие, далеч от шума. Сградата е нова (2015 година), с асансьор, денонощна охрана и видеонаблюдение. Жилището се намира на 4/5 етаж, с обща площ от 54.2 кв.м., чиста площ – 52 кв.м. Продава се напълно обзаведено, оборудвано с климатик, окабелено за интернет и кабелна телевизия. Годишната такса за поддръжка на комплекса е 12 Евро на кв.м.  

В Созопол може да имате жилище за 47 000 евро. Толкова струва апартамент с една спалня в комплекс „Санта Марина“ – Созопол. Апартаментът е построен през 2007г. Общата му площ е 51.57 кв.м. Намира на 1-ви жилищен етаж. Състои се от дневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна и тераса. В апартамента има телевизия, Интернет, wi-fi, телефон. 

Отново в Созопол се предлага и двустаен напълно обзаведен апартамент, който се състои от хол с кухненски кът, спалня, тераса, баня с WC. Дограмата е PVC, подът е теракота. Отоплението е с климатик. Сградата е строена през 2007г. и се намира се на централно и комуникативно място, с гледка към стария град, яхтеното пристанище и островите. Цената е 46 500 евро.

За 28 920 евро може да имате готов апартамент в две стаи в нова сграда, в близост до търговски център, училище и на 800м от плажа в Царево. Състои се от дневна с кухненски ъгъл, спалня, килер, санитарен възел и балкон. Завършен е до ключ, с поставени подови настилки - теракота и ламиниран паркет и оборудван санитарен възел.

Изцяло обзаведен и оборудван апартамент с красива панорама към морето и планината, едва на 400 м от плажа във ваканционно село Синеморец, се продава за 48 500 евро. Новопостроената сграда (2009 година) се намира на тихо място в центъра на населеното място, в близост до магазини и ресторант. Жилището се намира на четвърти последен етаж с обща площ – 63.89 кв.м., жилищна площ – 54.06 кв.м. Състои се от дневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна и голяма тераса с барбекю. Подовите настилки са с ламинат, тераса – гранитогрес, PVC дограми. Отоплението е с конвектори и климатици. Имотът е снабден с кабелна телевизия и интернет. Подходящ е както за лятна почивка, така и за постоянно пребиваване.

В най-южния град на българското Черноморие – Ахтопол, може да имате напълно обзаведен двустаен апартамент с площ 59 кв.м. на втора линия от морето. Сградата, в която се намира, е построена през 2007 и се намира само на 100 метра от морето. Жилището е напълно обзаведено, състои се от всекидневна с кухня, една спалня и две тераси, баня с тоалетна и антре. Цената му е 35 000 евро. 

Слънчев двустаен тухлен апартамент с площ от 60 кв. м, който се състои от антре, всекидневна с кухненски бокс, спалня, санитарен възел и тераса, се продава в Поморие. Цената на жилището е 42 000 евро. 

Срещу 47 500 евро може да купите и апартамент в Несебър, само на 200 метра от плажа . Апартаментът е част от нова сграда, изпълнена в модерен стил с качествени материали, с асансьор и луксозни общи части. Имотът е разположен на втори, от общо 5 етажа. Заема обща площ от 60 кв.м разпределени между вътрешен коридор, просторна дневна с кухненски бокс, една спалня, оборудвана баня с тоалетна и тераса с гледка към вътрешния двор. Имотът е окабелен за кабелна телевизия и интернет.