Хотелът на Елена Иванова в Слънчака преминава към веригата Club Calimera

След няколко години отсъствие хотелската верига Club Calimera, собственост на германския туроператор Der Touristik, се завръща на българския пазар. Под нейния бранд ще премине хотел "Империал" в Слънчев бряг, който от следващия май ще заработи като Club Calimera Imperial Resort с категоризация 4 звезди,

съобщи capital.bg. Това е поредният хотел по българското Черноморие, който преминава към верига на голям туроператор през последните години.

Договор за пет години 

Хотел "Империал ризорт" в Слънчев бряг, който се намира на първа линия до морето, от следващата година за първи път ще премине под бранда на международна верига. Става въпрос за Club Calimera на германския туроператор Der Touristik, която включва още хотели в Гърция, Турция, Испания, Египет и Тунис.

Договорът за управление между двете страни е подписан през септември и е за срок от пет години, коментира пред "Капитал" собственикът на хотела Елена Иванова. По думите й "Империал" ще заработи с новия си бранд от май 2018 г., като в момента се покриват стандартите, които изисква самата верига, провежда се и обучение на персонала. Иванова каза още, че през последната година хотел "Империал" е претърпял цялостен ремонт, което е и един от мотивите веригата да се спре на него.

Допреди няколко години под бранда Club Calimera работеше хотел "Цвете" в Слънчев бряг, но това сътрудничество беше прекратено и веригата се изтегли от страната. 

От самостоятелност към верига 

Настоящият договор е първият за хотел "Империал", който досега развиваше само собствената си марка и не си е партнирал с международни брандове.

Иванова коментира, че компанията е взела решение да премине към чуждестранна верига, защото освен покриването на стандартите за качество по този начин хотелът ще се позиционира по-добре на международните пазари. По думите й през последните години българските хотелиери реализират добри продажби, но същевременно подобни партньорства спомагат за покриването на по-високи критерии и за в бъдеще.