Вижте цените на имотите в Бургас, с до 12% по-скъпи /снимки/

Тенденциите в пазара на недвижими имоти в Бургас, изискванията на купувачите и колко пари са склонни да платят, за да се сдобият с желаното жилище.

Това са част от темите, които бяха дискутирани на бизнес закуска, организирана от Imoti.net в Бургас. 

Срещата бе проведена днес, 18 септември в Град хотел Приморец. В нея участваха брокери, строители и представители на местната власт.

Цените на имотите в Бургас са нараснали за година с 5 до 12%, взависимост от локацията им. Това стана ясно от презентацията на Николай Господинов, мениджър на ibrokers.

Жилищата в центъра на Бургас са поскъпнали с 5% - от 1093 евро кв.м. на 1150 евро кв.м. 

В жк Възраждане ръстът на цените е с 9 % - от 767 евро на 834 евро за кв.м. Същото е поскъпването на имотите и в жк Братя Миладинови – от 843 до 917 евро на кв.м.

В жк Лазур през тази година е прехвърлена психологическата граница от 1000 евро на кв.м. – до 1010 евро, а поскъпването е с 9%. В жк Зорница се има 5 % ръст – от 795 до 832 евро кв.м., а в жк Славейков – 8 % от 782 до 847 евро за кв.м.

В Изгрев и Меден рудник продължават да са най-евтините жилища. В Изгрев средната цена е 760 евро на кв.м., а в Меден рудник - 565 евро на кв.м.

Пазарът в най-големия жилищен комплекс е изключително перспективен заради все по-добрата инфраструктура, обясни Николай Господинов. Затова и в най-големия бургаски комплекс ръстът на цените е най-висок – 12% за година.

По време на бизнес закуската брокери и мениджъри от агенции за недвижими имоти обсъдиха състоянието на пазара на жилища и парцели в града и региона през първото шестмесечие на годината. Експертите прогнозираха както бъдещето развитие на имотния пазар, така и най-новите софтуерни решения в подкрепа на бранша. 

Главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева представи перспективите за развитието на града.

Бизнес закуската на Imoti.net в Бургас е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net“, който насърчава добрите практики в сектора.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА!

Текст и снимки: Ирина Генова