Кабинетът иска да спре строителството по плажовете

Аврамова: Ще търсим всички възможни законови начини за това

"Правителството и МРРБ ще търси всички възможни законови начини да спре строителството в зоните около морските плажове." Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пред журналисти в парламента, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие.

Тя е била категорична, че дори ще се търсят и законосъобразни възможности и начини за отчуждаване на части от имоти, които са в "чувствителната" зона до морските плажове. По думите й това се отнася за имотите, за които няма забрана за строителство.

"Това ще струва много средства и трябва да се намери правилния баланс, тъй като това са скъпи терени, които ще бъдат оценени за много пари", е подчертала Аврамова.

Регионалният министър е обяснила още, че относно изграждащия се нов обект на къмпинг "Корал" има забрана за строителството със заповед на МОСВ от 2014г., която е потвърдена с решение на ВАС от февруари 2018 г.

ДНСК проверява всички обекти, както по Северното, така и по Южното Черноморие, за които има сигнали или информация от медиите за строителство, е допълнила Петя Аврамова, цитирана от БТА.

Това, което е констатирано до момента при проверката на к.к. "Константин и Елена" е, че няма законови нарушения и строителството се изпълнява законосъобразно. Продължават проверките по плажовете днес, по Южното Черноморие, съобщи регионалният министър.