ЧСИ продава шато Росеново

Частен съдебен изпълнител Делян Николов е изкарал на публична продан Винарска изба „Странджа – Шато Росеново“ заедно с цялото обзавеждане и оборудване.

Търгът стартира от начална цена 1 155 188 лв.

Огледи се правят и оферти са подават 12 август. Предложенията се отварят на август от 13.30 ч в Районен съд Средец.

Взискател е Уникредит Булбанк, към който има договорна ипотека.

Продава се поземленият имот с площ от 6400 кв.м в с.Росеново, община Средец, местност Арпалъка, ведно с построените в имота сгради и цялостна производствена инфраструктура.

Това са - основен производствен корпус със склад за амбалаж и склад с Г-образна форма, с площ от 973 кв.м; изба за отлежаване на вино, с площ от 308 кв.м; двуетажна административно-битова сграда, със застроена площ на площ на всеки етаж от 218 кв.м. 

Заедно с недвижимите имоти се продават и движимите вещи, които са част от цялостното производствено оборудване на комплекса и обзавеждането на административно-битовата сграда.

Сред тях са - казан за изваряване на ракия с обем 1000 л и дестилационна колона, събирателен съд за изварена ракия с обем 1000 л; гроздороначка с мелачка "ПИМ"; ферментатор за грозде; резервоар за вино; етикетираща машина; 48 дървени бъчви с обем 500 л; 98 дървени бъчви с обем 220 л; спално обзавеждане, оборудване на механата.

Винарска изба „Странджа – Шато Росеново“ АД е създадена през 1997 г. Тя се намира в югоизточна България, на 35 км югозападно от Бургас, в покрайнините на малкото странджанско село Росеново.

Избата на Шато Росеново е разположена на хълм сред собствени лозови масиви, в покрайнините на широколистна гора. Това е малка винарска изба за производство на качествени червени вина.

Към производственото хале на Шато Росеново са построени - помещение за стареене на вина, офиси, лаборатория, дегустационна зала, няколко апартамента за гости.

Текст и снимка: meduzata.com