Механа «Соколите» пак на търг, цената пада с 20%

Частен съдебен изпълнител Делян Николов е изкарал на публична продан за шести път ресторант „Соколите“, който се намира по пътя от Бургас към Карнобат, на разклона за село Соколово, в местността Кераната.

Застроената площ на сградата е 554 кв.м, а началната тръжна цена – 65 880 лв.

Това е с 15 720 лв. по-малко или около 20% от стартовата цена при търга, проведен през януари т.г. Тогава офертите трябваше да тръгнат от 81 600 лв., но купувачи не се явиха. През юни бе проведен търг с начална цена 73 200 лв., но пак неудачен.

Сградата е монолитна, стоманобетонова конструкция, тухлена зидария. Дограмата е метална и дървена, покривът – ламаринен. Постройката е в занемарено състояние – изпочупени са дограмите и подовите настилки, липсват части от облицовките на стените и таваните, ел.инсталацията е повредена. Както казват брокерите на имоти – „тотал щета“.

Механата е собственост на „Дари 2005“ ООД, а върху имота има тежести – три възбрани в полза на взискателя Юробанк.

Механата включва – фоайе, сервизно помещение, зала, топла кухня, кухненски тракт, мокър бюфет, складово помещение, покрита тераса /35 кв.м/, открита тераса /145 кв.м/. Крайпътното заведение е построено върху парцел – държавна собственост.

Огледи се правят от 8 септември до 8 октомври, като в същия срок се подават и ценовите предложения. Офертите се отварят на 9 октомври в 14.30 ч в Районен съд – Карнобат.

Текст: meduzata.com