1500 евро на кв.м струват апартаментите в центъра на Бургас /видео/

Всички покупко-продажби на имоти в България са нараснали със 17%, а в Бургас – с 13 на сто. 

Данните са за първото полугодие на 2021 година, спрямо същия период през миналата година, и бяха съобщени по време на бизнес закуска, която водещият сайт за коректни обяви за недвижими имоти Imoti.net проведе в Бургас на 16 юли. Тя беше посветена на темата „Домът утре“, а модератор бе Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net.

На дискусията беше представен и експертен анализ на пазара както в Бургас, така и в страната от Анжелика Ковалева от агенция ЕРА Палитра. Проучването показа, че двустайните и тристайните жилища остават най-предпочитани сред купувачите. 

Тя обясни, че за центъра на Бургас цените на имотите се движат между 1300 и 1500 евро на кв. м. В бургаския квартал Меден рудник стойността на имотите е около 700 евро на кв. м, а в квартал Славейков – 900 евро на кв. м.

Николай Ламбуров от Националната асоциация на строителните предприемачи посочи, че в района на Созопол стойността на имотите ново строителство варира между 900 и 1200 евро на кв.м. Той прогнозира, че през следващите години новото строителство ще продължи да поскъпва. „Очаква се себестойността на новото строителство да расте“, каза той.

Любопитни данни за усвоени жилищни кредити в Бургас представи и Даниела Иванова, началник на отдел „Ключови партньорства“ в Пощенска банка. Тя обясни, че с 20% са нараснали усвоените жилищни кредити на банката в Бургас, като в същия период се наблюдава и повишение с 14 на сто на сделките за покупка на апартамент. 

В същото време, от началото на 2021 г. спрямо 2020 г., 33% е ръстът на сделките за покупка на апартамент, а 10% е повишението при купуването на къщи в Бургас и региона.

Повече за визията на Бургас разказа и главният архитект на града – арх. Емил Бурулянов. Той обясни, че развитието на Бургас ще продължи с районите Изгрев и Славейков. 

Сред другите приоритети в градската инфраструктура е предстоящо разширяване на кв. Крайморие и развитието на района около новоизграждащата се болница „Сърце и мозък“.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен апартамент с морска паронама

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

Стандартна гарсониера с 2 стаи, жк Зорница

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

 

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!