Колко струва да си купим имот на морето

Българи си влагат парите в жилище в курортите

При пазара на ваканционни имоти в последно време се забелязва положителна тенденция на все повече български граждани, които инвестират парите си в жилище в морските или планинските курорти, отчитат от компанията за недвижими имоти Arco Real Estate.

Отчита се високо търсене на такива имоти с цел покупка за втори дом. Сделките в Несебър за първото тримесечие на тази година са над два пъти повече от миналата година – 1438 при 700 за същия период на миналата година, като се има предвид, че през 2021 г. те бяха със 100 процента повече от тези през 2020 г.

Руснаци продават своя "втори дом" у нас

В последните години цените на имотите по българските курорти са сравнително ниски и това дава възможност на хора, които имат не дотам големи спестявания, да могат да ги вложат в жилище, коментират брокери.

Черноморие

Към настоящия момент по Южното Черноморие средната цена на апартамент е 45 000 евро, като се очертава плавно поскъпване. Идентични са нещата по планинските ни курорти, въпреки че не са толкова популярни, колкото морските, сочат данните на компанията.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Тристаен с опция за втора спалня

Многостаен до пристанището и Морската градина

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!