Шок! Ето как са поскъпнали жилищата в Бургас за 4 години /снимки/

Жилищата в Бургас са поскъпнали с над 50% от 2018 г.

Това сочат данните, систематизирани от практиката на агенцията за недвижими имоти Ай Брокерс. Те бяха представени от собственика й Николай Господинов по време на експертната бизнес дискусия, която организира в Бургас, в хотел Приморец днес, сайтът за обяви за недвижими имоти Imoti.net.

От сравнителния анализ стана ясно, че ако през 2018 г. цената на квадратен метър в центъра на Бургас е средно 1150 евро, сега е 1680 евро, което е ръст от 37%.

Оказва се, че жилищата в центъра на морския град са поскъпнали най-малко.

Най-голям ръст цените бележат в жк Зорница, където преди 4 години цената на кв.м е 832 евро, а сега – 1467 евро. Това има своето логично обяснение, тъй като в този жилищен район се продават най-много имоти в закрития комплекс Перла, където са най-скъпи. В останалите блокове – панелни и ЕПК, продажбите са по-скоро изключение.

В Лазур цените са се вдигнали с 51% за последните 4 години. През 2018 г. квадратът тук е вървял по 1010 евро, а сега е 1703 евро средно.

По средата по поскъпване се намират жилищните квартали Възраждане /40%/, Славейков /44%/, Братя Миладинови /45%/ и Изгрев /48%/.

Какво е състоянието на пазара на ваканционни имоти по Южното Черноморие и как се развива покупко-продажбата на жилищни имоти в Бургас и региона, какви са тенденциите и очакванията за пазара на недвижими имоти у нас през 2022 г. и още важни теми бяха коментирани в експертната бизнес дискусия, която водещият сайт за обяви за недвижими имоти Imoti.net организира. 

Темата на срещата е „За по-добра среда на живот“, а неин водещ бе Снежана Стойчева, управител на Imoti.net.

С анализ за пазара на жилищните имоти в Бургас и региона се включи Николай Господинов от Ай Брокерс, а за ваканционните имоти по Българското Черноморие говори Иван Василев от Капитал Естейт. Тенденциите и очакванията за пазара на недвижими имоти у нас през 2022 г. коментира гл. ас. д-р Мирослав Владимиров от ЕРА недвижими имоти.

Повече за дигиталните решения в жилищното кредитиране разказа Даниела Иванова от Пощенска банка, а какви са актуалните европейски проптех решения ще коментира Силвия Павлова от PropTech Bulgaria.

По време на експертната бизнес дискусия на Imoti.net главният архитект на Бургас - арх. Емил Бурулянов запозна гостите с плановете за развитието на Бургас за още по-добра среда на живот.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Текст и снимки: meduzata.com

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен до пристанището и Морската градина

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!