Несебър изпревари Бургас по брой вписани сделки

Сделките с имоти продължават да растат и в четирите най-големи града в България, но през второто тримесечие той е с по-умерен темп в сравнение с първите три месеца на годината.

От 113 града, включени в статистиката на Агенцията по вписванията, равен брой (56) отбелязват ръст и спад в изповяданите сделки за периода, докато през миналата година увеличението беше почти повсеместно.

В повечето градове обаче пазарът остава приблизително на нивата от второто тримесечие на миналата година, без резки ръстове или спадове.

Изключение е Несебър, където сделките през второто тримесечие надхвърлят 2900 и нарастват с цели 87,5% на годишна база. Това се прибавя към покачването с над 50% през първото тримесечие на 2022 г. Курортният град, в който се изповядват и сделките в Слънчев бряг, записваше силни ръстове и през миналата година, а сега дори измества Бургас от четвъртото място по брой вписани сделки в страната. 

В София сделките с имоти, в които влизат не само жилища, а и всякакви други имоти – магазини, офиси, складове, терени, остават през второто тримесечие почти на същото ниво като година по-рано с едва 27 повече (9763 спрямо 9736).

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен до пристанището и Морската градина

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!