Българите търсят жилище на морето

Недвижимите имоти в България продължават да се търсят - преди всичко сред самите българи. Цените на имотите и наемните нива ускоряват нарастващото търсене и инфлацията,

обясни Людмила Шабанина, мениджър за работа с рускоезични клиенти на New Estate Bulgaria, по време на онлайн дискусия в телеграм канала на Prian.

Цените в черноморските курорти в България са се повишили от миналото лято - с 20-25%. Ако миналата година гарсониерите се продаваха за 17 000 –19 000 евро, днес същите струват 22–25 хил. евро в зависимост от местоположението и гледката. Цените на едностайните апартаменти са се повишили от 25–27 хил. евро до 33– 36 хиляди евро, обяснява Людмила Шабанина.

В залива на Слънчев бряг (Св. Влас, Несебър, Равда) не можете да намерите жилище под 40 хил. евро, цените на тристайните апартаменти започват от 45-50 хил. евро. Но търсенето все още надвишава предлагането. 

До известна степен поради минималния брой нови проекти по крайбрежието. За предприемачите е все по-малко изгодно да започнат строителство, допълва тя.

 

В големите градове историята е друга – строителството е много активно.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен до пристанището и Морската градина

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!