Ето колко са поскъпнали имотите в Бургас, Възраждане е с рекорд

„Предизвикателствата пред пазара на имоти – политически, икономически, технологични“ бе основна тема в бизнес форума на Imoti.net днес в хотел Приморец в Бургас.

Специалисти от бранша и областта разгледаха водещите теми около имотния бизнес от изминалата година и как те ще повлияят на 2023 година.

С над 50% са поскъпнали през 2022 г. имотите в бургаския комплекс Възраждане, който е рекордьор в морския град. Това съобщи д-р Мирослав Владимиров от ЕРА България., който направи експертен анализ на пазара на жилищата в Бургас.

Точният процент на нарастване на цените във Възраждане е 50.74%. Следва жк Братя Миладинови с 38.16%, след което е Лазур с 25.86, Зорница – с 18.79%, Изгрев – с 12.64%, следван от Меден рудник – с 12.4%. Накрая се нареждат Славейков – с 11.24% и център – с 5.06%.

За пръв път от 2013 г. насам ръстът на инфлацията изпреварва нарастването на цените на жилищните имоти, обясни д-р Мирослав Владимиров.

Какво е съотношението между качество и цени в новото строителство обясни арх. Емил Бурулянов, председател на САБ – Бургас.

Какви са възможностите на жилищното кредитиране и има ли предизвикателства пред него разкри Николай Лазаров от Пощенска банка, след което д-р Свилен Колев от НСИ направи поглед на статистиката за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти.

Форумът в Бургас представи във втори панел експертите д-р Николай Лазаров – Пощенска банка, д-р Свилен Колев – НСИ, арх. Емил Бурулянов – САБ и Теодора Димитрова – ЕРА България, които проведоха дискусия за това кои са основните трудности и предизвикателства, пред които е изправен пазарът на недвижими имоти - лихвените проценти, инфлацията, цените на строителството, достъпност и доходност от имоти.

Бизнес форумите, част от Годишните награди на imoti.net  се провеждат в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи“, в която се обучават кучета-асистенти на незрящи и на хора с диабет, аутизъм и двигателни проблеми. Присъстващите на срещата научиха повече за фондацията от модератора на събитието - Снежана Стойчева, управител на Imoti.net.

Текст и снимки: meduzata.com

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Обзаведен многостаен апартамент до Борисовата градина, виж разпределението

***

Многостаен апартамент, до пазара

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

 

ОЩЕ ОФЕРТИ