5 добри дестинации за покупка на имот на Българското Черноморие

Все повече българи и чужденци се възползват от възможностите, които предлага родното Черноморие, като си купуват имот на морето, било то ваканционен с цел печалба или за лична употреба.

Така имотът може да бъде винаги на разположение при пътуване или пък за отдаване под наем. Възможно е в един даден момент да бъде продаден, когато пазарът е добър за инвестиция в нов проект. За целта ви представяме 5 от най-добрите дестинации за покупка на имот на морето.

Преди 10-15 години ваканционните имоти се движеха главно от чуждестранен пазар, от 2021 г. пазарът започна да се движи от български купувачи,  които инвестират допълнителни средства в т.нар. втори дом. Търсят се малки апартаменти, които традиционно се продават обзаведени. Някои от клиентите ги отдават под наем краткосрочно в период, в който не ги ползват.

Созопол

Сред българските курорти Созопол е един от най-предпочитаните за отсядане през лятото. В непосредствена близост са разположени попуярните плажове Градина, Каваци, Смокиня.

Строителството в Созопол продължава да се развива. Туристите разполагат с разнообразни удобства като басейни, ресторанти, магазини, спортни зони, детски центрове и други.  Най-изгодно е да купите имот, който ще бъде целогодишно поддържан и охраняван.

Балчик

В Балчик ще откриете едни от най-достъпните цени на недвижими имоти по Черноморието, и то на първа линия. Имотите в града са с висока годишна доходност и привличат родни туристи и чужденци. 

Къщите в Балчик имат автентична архитектура и непоправим чар от миналата епоха. Това е първият български курорт, който разполага с професионално голф игрище с 18 дупки, проектирано от световноизвестния Гари Плеър.

Приморско

В Приморско също има невероятна атмосфера, която осигурява максимален комфорт и уединение. Курортният черноморски град е разположен в Югоизточна България на полуостров между два залива и в подножието на Странджанските върхове.  

Условия за почивка предлагат старата и новата градска част на Приморско, селищното образувание Узунджата и вилната зона южно от града. Тук е и известният резерват Ропотамо.

Каварна

За почитателите на бохемския живот, уюта и комфорта Каварна е точната дестинация. Тук се намират нос Калиакра,  националният исторически резерват Яйлата и ваканционното селище Русалка.

Предлагат се главно апартаменти в жилищни кооперации от ниско строителство, а в покрайнините на града има вилни зони с къщи, които побират две или повече семейства за лятната почивка. Тук се намира и красивият и чист плаж на местността Болата.

Лозенец

През последните десетилетия Лозенец е в челните класации по посещаемост от туристи, което оправдава и цените на жилищата предвид силното търсене. 

Лозенец е типичното рибарско селце. Дестинацията е предпочитана за летния отпуск заради чистите плажове с дълги ивици. Цените варират в зависимост близостта до плажа, етапа на строителство и обзавеждане и квадратура на имота.

**

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Обзаведен многостаен апартамент до Борисовата градина, виж разпределението

***

Тристаен апартамент до Борисовата градина, виж разпределението

***

Многостаен апартамент, до пазара

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо