Как се изпълняват новите «зелени» регулации в строителството

До голяма степен строителството се променя заради различните регулации, налагани както на местно, така и на европейско ниво.

Фактор в промяната на концепцията и начина на строителство на жилищните сгради обаче са и променящите се нужди на потребителите. С пълна сила всичко това важи и за ваканционните имоти в градове като Бургас.

Това стана ясно по време на на конференцията "NextHome Black Sea" 2024: Черноморски форум за ваканционни имоти, която се проведе в Бургас.

През последните години технологиите и зелената визия стават все по-търсени от потребителите, включително и когато става дума за покупка на ваканционен имот. 

„Тенденциите в сектора на имоти, предназначени за почивка включват сгради, осигуряващи устойчивост и екологичност, технологично обезпечени „умни“ домове, пространства с възможности за работно място от дистанция, добро местоположение и иновации“, обясни Радослав Котларов, изпълнителен директор на „ГБС Инвест“ и управляващ GHome – брандът за жилищно строителство на „Главболгарстрой“.

Подобна е и ситуацията с новия проект „Лира“, който „Главболгарстрой“ изпълнява. Целта е да се надгради туристическата инфраструктура и удобствата за собствениците в района на комплекса „Свети Тома“. 

Планира се „Лира“ ще бъде изграден зад ваканционен комплекс, на отстояние над 30 метра, върху терен, собственост на компанията, който в момента се използва за паркинг. Сградата ще се състои от две самостоятелни тела, с общ брой от 55 апартамента, от които 6 броя еднопространствени (тип студио), 37 двустайни имоти и 12 броя двустайни.

Инвеститорите все повече отделят внимание на екологични строителни материали, използване на възобновяеми енергийни източници и нови технологии. За това в проекта са заложени висок клас материали.

Сградата ще бъде компактна, на 4 етажа, свързана с пречиствателната станция с дълбоководно заустване. В проекта са заложени и богато озеленен вътрешен двор, контрол на достъпа, детска площадка, заведение за хранене и вело център със сервиз, както и салон за красота“, обясни още изпълнителният директор на ГБС Инвест по време на конференцията. 

Плановете са строителството да започне в идните седмици, като вече са завършени успешно всички процедури по градоустройство и нормативни изисквания, за да може първата фаза на строителството да бъде изпълнена преди началото на туристическия сезон.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Тристаен, пред акт 16

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Защо банката не дава кредит