Няма да плащаме за документи от кадастъра 

Гражданите и организациите няма да имат финансова тежест да заплащат държавни такси за документите, издавани от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), тъй като те ще бъдат предоставяни на органите, на които са необходими, по служебен път като вътрешни електронни административни услуги (ВЕАУ). По този начин, освен разходите, се цели намаляване на времето за взаимодействие на гражданите и организациите с администрацията.

Това предвиждат промени в Закона за кадастъра и имотния регистър, които бяха приети днес от правителството.

Със законопроекта се създава нормативна рамка за развитие на информационните системи на АГКК, като целта е да бъде променен моделът на предоставяне на административни услуги, при който водещ става електронният документ.

С предложения законопроект се изменят Закона за геодезията и картографията, Закона за камарите на инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) и Закона за устройство на територията (ЗУТ). Предлага се инженерите по геодезия да упражняват притежаваната от тях професионална квалификация по регулираната професия „Инженер в инвестиционното проектиране“, за нормативно определените дейности.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Тристаен, пред акт 16

***

Двустаен с възможност за тристаен и паркомясто в цената

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Струва ли си да купим имот на зелено?