Юли Тонкин: Хората трябва да усъвършенстват комуникацията си

Емпатията към хората е нещото, което ме движи, казва гуруто на личностното развитие

С Юли Тонкин разговаря Ирина Генова

Юли Тонкин е дипломиран магистър – фармацевт, който обаче се отказва от прагматичната професия, за да изкарва бързи пари, чрез… покерство. Това му е професията в продължение на 10 години има над 3 500 000 изиграни ръце.

И не просто играе покер, а става основател на един от най-големите сайтове за покер играчи в България. Той е бивш атлет, а в момента е вдъхновител за много хора, „изгубени в своето ежедневие”. 

Юли Тонкин е създател и водещ на най-големите събития за личностно развитие в България. Последните 10 години от живота си е посветил в изучаване и разбиране на човешката психология – защо хората действат по определен начин и защо на някои нещата им се получават толкова добре в живота, докато на други не. 

Юли не само учи и говори за това, здравето, енергията, събитията, бизнесите, инвестициите му са ясен показател, че всичко, което казва е вече факт при него.

Тонкин бе лектор на международната конференция „Моят град, моят дом, моят бизнес“, която се проведе на 15 и 16 ноември 2018 в Национален дворец на културата, София.

***

- Г-н Тонкин, Вие бяхте част от международната конференция „Моят град, моят дом, моят бизнес“, като основната част от присъстващите са брокери на недвижими имоти. Какви са Вашите впечатления, от какво имат нужда брокерите, за да стават по-добри в продажбите?

- Най-важното, от което имат нужда да се усъвършенстват не само брокерите, а всички хора е комуникацията с другите хора, защото повечето хора не разбират, че основата на бизнеса им са клиентите. 

И колкото по-добра комуникация имат с клиентите, толкова по-надеждни, качествени, логични транзакции ще има между тях.

- Казвате, че процесът на продажба е процес на мотивация. За различните хора мотивацията става по различен начин. Какви са основните метапрограми на хората? 

- За да бъдат мотивирани хората, трябва да се знаят трите метапрограми. Първата е „Устрем към възможности“ или „Бягство от болка“. На хората от първия тип им дайте цел и те ще я преследват.

Тези, които са от типа „Бягство от болка“ ще ги познаете по думите – например: „на новата ми работа е по-малко работното време, шефът не е такъв задник“ и изобщо всичко в стил „никога повече“.

Втората метапрограма е „Вътрешен човек“ или „Външен човек“. При първите има развито чувство за вътрешна оценка, а при вторите се търси социалното одобрение.

Третата метапрограма е „Сходство“ или „Различие“. Има хора, които търсят приликите, и хора, които виждат различията. Вторите например могат да открият разлика в абсолютно еднакви апартаменти.

Ако искате да повлияете на някого, трябва да разберете какво вече му е повлияло.

- На Вашите събития ходят много хора. Какви са след това отзивите? Вие имате ли обратна връзка с тях?

- Отзивите са много на брой и са много различни. За нас е много важна обратната връзка с хората, но я измерваме най-вече в резултатите, които те постигат и на следващите събития, на които те идват.

За това говори самият факт, че всяка година растем двойно, хората не само имат нужда от такива събития, а и изключително много са им полезни.

Тази година Несеминарът е в Зала 1 на НДК, където хиляди хора буквално поставят ново начало в живота си.

- Какви са вашите мотиви да се занимавате с това?

- Аз това го казвам и на хората. Аз това всъщност го правя за себе си. 

Не го правя за хората, не съм човекът, който помага. За мен това е призвание, това е мисия. Аз съм изключително емпатичен човек.

За мен е много важно, когато човек постигне някакъв резултат, нещо, което подобрява живота му, за мен е много ценно да съм допринесъл д нещо. Аз усещам неговата радост, съответно усещам и неговата болка, така че емпатията към хората е нещото, което ме движи.

Снимка: Ирина ГЕНОВА

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови