Юрий Ангелов на 70: Много вегетарианци имат цироза без да са пили въобще алкохол

"Природата, не лекарствата, ще излекуват хората".

"Трябва да се храним от това което дава земята, не заводите".

"Споделяйте си, общувайте повече, спрете охлаждането между хората".

Думите са на актьора Юрий Ангелов, който на 13 ноември навърши 70 г. Преди повече от 25 лета той се отказва от апартамента си в столичния квартал „Младост” и напуска Народния театър. Сменя София за бургас и странджанското село Фазаново. Причината за решението му е здравословна. Щях да умра, казва актьорът.

Роден е на 13 ноември 1949 г. в Тотлебен, Плевенско. Завършва ВИТИЗ, ученик е на Апостол Карамитев. Има над 20 роли в киното, сред които "Няма нищо по-хубаво от лошото време", "Бой последен", "Дяволското оръжие", "Баш майсторът", "Жребият". След дългогодишно оттегляне от професията се завръща към нея на сцената на бургаския театър "Адриана Будевска”, а пред камера застава отново за снимките на сериала "Седем часа разлика” и "Откраднат живот".

Юрий Ангелов е известен и с почитта си към Лидия Ковачева и нейния хранителен режим. Като бивш вегетарианец, той разказва колко е вредно да забиваш фанатично в една посока. „Много вегетарианци имат цироза без да са пили въобще алкохол“, обяснява той.

Ето какво разказа Юрий Ангелов:

Бях вегетарианец през социализма. Ходех тайно при Лидия Ковачева. Тя ме излекува. Бях фанатичен, ядях покълнали семена и ме мислеха за луд. Недай Боже, да стана пак такъв сбъркан вегетарианец какъвто бях. Поучих се от грешките си. Днес някои вегетарианци бъркат като се тъпчат с пици, баници и сладкиши. Това е убийствено. 

Други мислят, че ще компенсират като ядат много плодове. Плодовете също са химизирани. От Лидия Ковачева знам, че когато човек прекали с плодовете и е с увредено храносмилане, както е на повечето съвременни хора, стомахът става казан за ракия – фермантация, гниене и тялото произвежда метилов алкохол, който отива в кръвта и човек става ентероалкохолик. 

Черният дроб изпушва и статистиката на лекарите показва колко вегетарианци имат цироза без да са пили въобще алкохол.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови