Ивелина Василева: Трябва да върнем доверието на хората към институциите

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Г-жо Василева, за втори път Ви гласуват доверие да сте водач на листата на ПП ГЕРБ на Бургас. Как приемате това доверие?

Естествено това предполага много голяма отговорност, защото доверието винаги е обвързано с отговорност. Аз осъзнавам отговорността, която ми се възлага и ангажимента е изключително сериозен, както към структурите на ГЕРБ, така и към гражданите.

Мога да Ви уверя, че ще положа всички усилия да работя за това област Бургас да продължава своето развитие, да се подкрепят всички добри инициативи и ще дадем максимума от себе си да чуем хората и да откликнем на нуждите им. 

 

Миналият мандат ПП ГЕРБ спечели 7 депутатски места. Какви са очакванията Ви за тези избори?

Имаме един силен отбор, който се състезава за това да спечелим доверието на гражданите. Разчитаме както на опита, така и на местното представителство. Всички, които са включени в листата на ГЕРБ са хора от Бургас и региона. Продължаваме да държим на това бургаски регион да бъде представян от местни хора, защото по този начин е по-лесно да се поддържа връзката между избирателите и представителите на законодателната и изпълнителната власт. В този смисъл ние смятаме, че имаме капацитета и възможностите да спечелим поне толкова, колкото имахме и в 42-то Народно събрание, поне 7 мандата. 

 

От БСП Ви обвиняват в популизъм, заради помощта която оказвате на пострадалите  при  наводненията. Как ще коментирате?

Аз призовавам колегите от другите политически сили да направят това, което ние направихме. Ние  се отказахме от финансиране за шумни рекламни събития, билбордове, по-силно присъствие в медиите, за да помогнем на хората, които имаха нужда от нас. Не се появихме там за един час, за да ни направят снимки, а бяхме на терен, работихме заедно с тях, почиствахме домовете им, помагахме им да се справят с последиците. Всеки човек изпаднал в криза има нужда от помощ сега и веднага, няма нужда от говорене и обещания. Винаги сме процедирали така, да сме на място сред хората в нужда. 

 

Младите хора припознават политиката на ГЕРБ, предполагам, че това Ви радва. Какво възнамерявате да направите за тях през следващите 4 години?

Преди всичко младите хора искат да живеят в една спокойна среда, искат да имат своя шанс за развитие и своя шанс за работа. Това са активни политики, които ние имаме ангажимента да провеждаме за младежите чрез подпомагане с всякакви дейности. Това са дейности свързани с квалификация, преквалификация, с предоставянето на качествено образование, което им дава конкурентен старт на кариерата, със стажантски програми, които дават възможност на младите да започнат работа с подкрепа на държавата, с подкрепа на работодатели, които наемат млади хора.

 

Как ще коментирате искания от БСП импийчмънт на президента Росен Плевнелиев?

Смятам, че това са безплодни усилия да предизвикат нечии интерес и внимание, но понеже темата е толкова алогична и толкова неприемлива по-скоро я възприемам като претопляне на манджа.

 

След инцидента със самозапалилия се мъж, който получи 100 % изгаряния мислите ли, че Бургас има спешна нужда от отделение по изгаряния?

Районът е критичен. Тук има много промишлени предприятия, Лукойл, голям туристически поток, необходимо е да бъде възстановено отделението. Ще продължат и действията по модернизирането на Спешна помощ, които бяха спрени от правителството Орешарски в последните дни на управление. Спешната помощ ще бъде във фокуса на вниманието като специален акцент, защото за нас е изключително важен бързият достъп до качествено здравеопазване на хората. Това се реализира с модерни линейки, бази и съответно въвеждаме  парамедиците като специализиран и модернизиран персонал, който може навременно да оказва съдействие на хората. 

 

Г-н Борисов сподели акценти от националната програма, един от тях беше саниране на стари жилищни сгради, каквито са панелните блокове.  Неговата заявка за изпълнение беше, че 50% от 4-те млн. домакинства ще бъдат преведени в нов облик през първите 2 години от мандата на ГЕРБ. Мислите ли, че ще има средства за по-развит град като Бургас или ще се започне от по-западналите райони на страната?

Не, не мисля, защото така както е разработена програмата средствата ще бъдат налични за всички общини, където има многофамилни жилищни блокове. Общините трябва да се организират бързо, съответно гражданите също трябва да се организират, за да пожелаят да получат подобна подкрепа. Тук има много сериозен административен комплекс, аз съм сигурна, че община Бургас ще се възползва от възможностите да се ползват тези средства, защото общината ще отговаря за организирането на енергийни одити, анализи на нуждите, съответно ангажирането на всички, които ще бъдат включени в тези дейности. Вярвам, че жилищните комплекси на Бургас сега имат своят шанс да се превърнат в прекрасни места, такива, каквито сме виждали в Полша, Източна Германия и Чехия. Не само добрият външен вид ще бъде важен, а и това, че ще се намалят сметките за ток и парно поне с 50 %. Това е много полезно за хората, тези мерки ще подпомогнат и активизират местни фирми, които са свързани с подобни дейности. 

 

Имате ли мото или фраза, с която бихте искали бургазлии да Ви свързват?

Искаме да ни свързват с това, че ние поемаме конкретни ангажименти и изпълняваме своите обещания.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови