Ето най-добрите в Burgas Game Jam 2016

Второто издание на Burgas Game Jam премина в рамките на три дни в Морско казино в Бургас с много емоции и креативност от страна на участниците.

Изработени бяха 15 игри, от които 3 настолни.

В генералното класиране пръв бе отбор Pure Silicon с играта Bobbly. В категория "design" - за аудио и визуално оформление най-добър бе отбор Minimum с играта Живата Вода. В категория "gameplay" - Геймплей - начин, по който се играе играта, купата взе отбор Pure Silicon с Bobbly

В категория "pleasure" - Удоволствие при игра на първо място се класира Junkyard Games с Rite of Sacrifice, а в категория "storyline" - Най-оригинална идея – отбор BurgasGJ2016 с Johny goes to the toilet.

Burgas Game Jam 2016 започна в петък с лекциите на Иван Фъртунов, гейм-дизайнер, Gameloft София и Пламен Шкодров, уеб и мобилен разработчик, Creatizmo Бургас. В 18 ч официално бе обявена на темата за 2016 година, след което бяха сформирани отборите. 

В събота и неделя се изработваха и тестваха игрите. В 15 ч на 30 януари те бяха предадени, а от 16 до 18 ч бяха презентирани. От 18 до 19 ч гости и участници изпробваха новите игри и дадоха своя глас в онлайн анкета.

ЦЯЛОТО КЛАСИРАНЕ ПО ТОЧКИ ВИЖТЕ ТУК!

Текст и снимки Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови