Хакатон 2016 създава софтуерни приложения свързани с Бургас

Най-очакваното събитие сред IT общността в Бургас „Хакатон 2016“ стартира днес в 18.30 ч в зала 201 на Органичен корпус на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Около 60 програмисти ще вземат участие в инициативата, чиято тема е „Създаване на софтуерни приложения свързани с град Бургас“. Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Главен инициатор на хакатона е доц. Д-р Сотир Сотиров, зам.-ректор по международно сътрудничество в университета. Събитието ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключването.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици.

Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. 

В последния ден на хакатона – неделя 28 февруари – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама участника, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

Автор burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови