69 са участниците в Хакатон 2017 в Бургас /снимки/

Темата форума е "Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас"

Най-добрите програмисти, дизайнери и предприемачи се събраха за поредна година за IT-събитието "Хакатон 2017" в Бургас. 

Участват 69 програмисти, като голяма част от тях са деца и тийнейджъри.

Тридневният форум се провежда от 24 до 26 март в университет "Проф. д-р Асен Златаров". Откриването бе в 17:00 часа на 24 март в зала 221 на Органичен корпус на университета. Осигурен е достъп до 21:00 часа в петък и събота, напитки,  интернет връзка и удобни места за работа на всички екипи.

"Хакатон 2017" е предназначен за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти, а целта му е предлагане на концепция за софтуерен продукт и работа по неговото разработване.

Темата е "Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас". Целта - да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. 

В последния ден на хакатона /неделя 26 март/ участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Приложенията ще бъдат оценявани според критериите - оценка на идеята; дали приложението има работеща функционалност; начина на изпълнение, качеството на програмния код и избрания подход; потребителския интерфейс; потенциал на приложението.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите. Фондът с награди е на стойност над 2 000 лв.

Текст и снимки burgasdream.com