Гледайте на живо OpenFest 2017 в София Тех Парк /Streaming/

Най-голямото IT събитие в България OpenFest 2017 продължава днес, 5 ноември в София - форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк.

OpenFest e най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания – фестивал на свободното творчество. 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО OpenFest 2017 ТУК!

Над 1300 IT спецове от цялата страна слушат лекциите и участват в уъркшоповете.

Вторият ден на OpenFest 2017 започна с темита Отворено законодателство на Божидар Божанов. Той е софтуерен инженер по професия и бе съветник на правителството /Борисов 2/ за електронното управление. 

„Важно е законодателството да е достъпно, за да си знаем правата. Законодателния процес е неоптимален процес, прави се „на коляно“, записва се на лента. В докладите на комисиите има много видове предложения – омазва се целият документ“, разказа Божанов.

След това предстоят лекциите - Да заложим на Go на Живко Ангелов и Notary Trade: Verified & Sovereign на Georg Greve.

След обяд IT специалистите могат да чуят темите – Мотики на Боян Кроснов, PROFIT platform: Introducing "My Data" features на Peter Hanečák,

Лицензиране на софтуер – традиционни и свободни (FOSS) лицензи на Ana Lazarova и т.н.

ПРОГРАМАТА ВИЖТЕ ТУК!

Интерес предивзика Albert Einstein с неговия Lockpicking Workshop – отваряне на всякакви ключалки, катинари и белезници без ключ.

УЪРКШОПОВЕТЕ ВИЖТЕ ТУК!

OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер.

Целта на OpenFest е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта. Същевременно организаторите дават и поле за изява на свободното изкуство.

Текст и снимки Ирина Генова