Ето как ще изглежда интериорът на IT гимназията в Бургас /снимки/

Така ще изглеждат учебните стаи и общежитията в Гимназията по иновации, която ще се отвори врати в началото на следващата учебна година в Бургас. Училището ще обяви прием за 104 ученици, разпределени в 4 паралелки със срок на обучение 5 години.

Създаването на Професионална гимназия по програмиране и иновации е по идея на кмета Димитър Николов, в отговор на необходимостта от ново професионално образование в последните години, ориентирано към потребностите на бизнеса.

Компютърното училище ще се помещава в сградата на Професионалната техническа гимназия в жк „Меден рудник”. За целта в постройката и прилежащите към нея общежития започна мащабен ремонт.

В IT гимназията ще се изучава интензивно чужд език в професионално направление "Компютърни науки", специалности "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист". Във всяка от тях ще се изучават почти всички съвременни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. Освен разработване на софтуер, хардуерен дизайн, киберсигурност и облачни технологии, учениците ще придобиват знания и умения в технологиите на бъдещето - роботика и изкуствен интелект.

Реконструкцията на сградите започна в края на март от масивната четириетажна постройка на общежитието, което ще се преобрази напълно преди тази есен да подслони бъдещите IT специалисти и техните преподаватели.

Строителните дейности включват поставяне на топлоизолация на стени, хидроизолация на покрива, подмяна на старата и амортизирана дограма и ново енергоефективно осветление. Ще бъдат ремонтирани още отоплителната и електрическата инсталации.

Текст: meduzata.com