ScaleFocus стъпва в Бургас, кани българите от чужбина /снимки/

Тази година назначават 20 служители, до края на следващата искат да ги увеличат до 50

Българската технологичната компания "Скейл Фокус" отваря свой развоен офис в Бургас на 18 юни. Кметът Димитър Николов посрещна днес с "Добре дошли!" нейния изпълнителния директор и съосновател Пламен Цеков и неговия екип.

Компанията е  доставчик за внедряване на ИТ услуги и иновации и  работи по модерни инженерни методи. Тази година тя ще наеме 20 служители в бургаския си офис, а бизнес планът й предвижда през 2019 г. те да станат 50.

ИТ индустрията може да задържи талантите в България, категоричен е Пламен Цеков, изпълнителен директор на компанията. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти“, обобщава той. 

От ScaleFocus поканиха своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Мнозина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.    

Бургас е третият развоен център на ScaleFocus след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. 

Община Бургас установи ползотворни партньорски взаимоотношения със "Скейл Фокус" още преди няколко години. 

Компанията редовно подкрепя провеждането на Хакатона с основен организатор Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Тя се включи и в организирането на бургаския Климатон. Миналата година над 100 ИТ специалисти от "Скейл Фокус" изпълняваха проекти в изнесен летен офис в Бизнес инкубатора. 

Изпълнителният директор Пламен Цеков е в настоятелството на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, която ще отвори врати наесен.

Българската компания за ИТ услуги и иновации ScaleFocus е създадена преди 6 години. Над 400 специалисти работят за около 200 проекта от цял свят. Компанията беше отличена като „Най-добър технологичен работодател на 2017 г.“ в годишните аутсорсинг награди, организирани от Българската аусорсинг асоциация и БАСКОМ.

През 2019 г. ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център в България.

За последните 6 години "Скейл Фокус" успя да сформира екип от над 400 специалисти, да привлече над 150 клиенти и да реализира успешно 200 проекта в цял свят. 

Компанията се нареди сред регионалните първенци в класацията на "Делойт" за Централна, Източна Европа и Африка и получи приз за "Най-добър работодател'2017".

Текст и снимки: meduzata.com