БСУ партнира с IT сектора в Бургас

На 18 юли 2018 година в БСУ се състоя среща на преподаватели и студенти от направление "Информатика и компютърни науки"

към Центъра по информатика и технически науки на Бургаския свободен университет с партньорски IT компании от Бургас.

Деканът проф. д-р Радостин Долчинков очерта възможностите за партньорство с фирми от IT сектора. 

Високите акредитационни оценки в двете професионални направления Информатика и компютърни науки и Комуникационна и компютърна техника гарантират високото качество на подготовка на студентите. Те имат възможност да придобият практически и научноизследователски умения чрез участието си в съвместни проекти с преподавателски екип и експерти в областта. 

И не на последно място по важност е изключително ползотворната съвместна дейност с компаниите от IT сектора в Бургас. В партньорство с IT фирми се провеждат специализиращи курсове с възможност за работа по проекти. Студентите имат възможност за учене в чужбина по програма Еразъм+, могат да участват в различни състезания и олимпиади, в  Клуб по състезателно програмиране, в Академия за таланти по програмиране, в Школа по роботика, както и да получат международен сертификат за мрежови специалисти в CISCO.

Представителите на  IT компании връчиха сертификати на отлично представилите се студенти в съвместните инициативи. Ръководството на ЦИТН връчи грамоти за успешно партньорство с IT компании и за принос на личности от тези компании. Връчени бяха и сертификати за изнесени доклади на конференцията BIMC.