Ето какви игри измислиха на Burgas Game Jam 2019

Осемте отбора с над 40 участници в Burgas Game Jam 2019 презентираха своите игри и тече тестването им и гласуването за тях.

Събитието е част от Global Game Jam, който е най-мащабният образователен хакатон за създаване на компютърни, настолни и улични игри в света, провеждащ паралелно в стотици градове на планетата.

Темата тази година е What home means to you?

Burgas Game Jam 2019 се провежда в експоцентър Флора в рамките на три дни – 25 – 27 януари и днес вечерта предстои награждаването.

Игрите тества и Ивелина Стратева, директор на дирекция "Икономика и стопански дейности" в община Бургас.

Ето отборите и техните игри:

Отбор Untitled 1 представи играта си Home wars. Сюжетът е междусъседстка война, а комшийските къщи се обстреват с катапулт и базука, като се ползват подръчни средства.

Отбор Chest създаде игра Dude, where's my house. Историята започва с това, че къщата ви пропада под земята, а играчите се стремят да я намерят и се борят с опасностите.

Тим Crazy frogs презентира игра Ghostbusters, която представлява гонитба на духове, а играчите имат по три живота.

Екип G-void е от новата IT гимназия. Отборът създаде игра The House, в която се търси едно завещание и се минава през много препятствия.

Отбор Шнур’ОК презентира играта си Our house. Тук има два персонажа – Муха и Чехъл. Целта на играчите е да ядат ябълки и на не умрат от Чехъл.

Отборът на филиала на НХА в Бургас е Лястовички’ТЕ. Играта е „Бялата лястовица“ - едно спейс приключение.

Отбор „Чехли с пясък“ създаде игра You’re home go drunk. Идеята е как играчите се прибират пияни вкъщи, а кварталите и домовете се местят. Понякога и играчите сменят своята самоличност.

Отбор Пъдпъдък представи игра Наследство. Сюжетът и тук включва завещание, а играчите се борят за наследството, което е дом на 4 етажа с 30 полета. Играе се с карти и два зара.

Текст и снимки: meduzata.com