Издирваната Ружа Игнатова, обвинена в присвояване на милиарди долари, почивала в Созопол 

38-годишната бизнесдама Ружа Игнатова, която се издирва от властите в Германия и от прокуратурата в САЩ по обвинения за откраднати милиарди долари чрез криптовалута OneCoin, е била забелязана през лятото в Созопол,

съобщава 24 часа.

"Виждахме я редовно, остана доста време тук, а яхтата й зимува тук. Забелязва се отдалече, защото е най-внушителна сред останалите на пристанището", каза предприемач от Созопол.

Той видял за последно Игнатова през август, м.г. Шармантната дама била забелязвана да се разхожда из центъра на Стария град, но повечето време прекарвала на яхтата, разкриват запознати. Често посрещала гости на луксозния плавателен съд. 

Според местни основателката на виртуалната валута притежавала и имот на Буджака, където тузарски вили имат известни и не толкова олигарси, сред които и банкерът Цветан Василев, пише 24часа.

Наскоро в морското градче дори тръгва слух, че Игнатова се е завърнала през зимата, но официално потвърждение, че издирваната бизнесдама е в Созопол, няма.

В края на октомври, 2017 г., супер луксозна яхта акостира на Морска гара в Бургас. Тя привлече погледите на бургазлии, а по-късно стана ясно, че е на българката с германски паспорт Ружа Игнатова, основала виртуалната валута уанкойн(OneCoin). 

През януари, 2018 г. спецрокуратурата в България претърси офиси на фирмата на Игнатова в София, включвайки се в международна операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуалната валута уанкойн. Игнатова създава криптовалутата през 2014 г.