Елате на TarnovoConf, вижте какво се случва

Едно от най-големите събития за програмисти - IT Турнето пристигна във Велико Търново на 20 април и тече в момента в Хакерспейс Велико Търново, Областен информационен център.

TarnovoConf е техническа конференция, която се провежда за шести път. Събитието е част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Организира се със съдействието на "Клуб на програмистите във Велико Търново" и подкрепата на SiteGround.

Конференцията стартира с едно „Въведение в GO”, което се презентира от  Иван Ванков. По най-простия начин той ще обясни какви са различните видове криптография, как да ги използваме (и как да не го правим, както и какво прави крипто-алгоритъма по-сигурен. 

След неговата лекция присъстващите ще имат достатъчно знания как да започнат да използват криптография в който и да е програмен език. Панелът започва в 11:00 ч.

Час по-късно Георги Караджов, който е Data Scientist в SiteGround Hosting и  се занимава упорито с разработване на диалогови системи за автоматизиране на клиентската поддръжка, ще представи Невролингвистичния подход за откриване на фишинг URL. 

подробност около лектора е, че през свободното си време се занимава с автоматично разпознаване на фалшиви новини и проверка на публично тиражирани факти.

От 14:00 ч. Network Service Mesh in a Nutshell ще представи Радослав Димитров. 

Ангел Щилянов, който е Linux Kernel разработчик ще говори за Kpatch и livepatching в Linux Kernel, а основите на Умните домове ще положи Мирослав Петров. 

ПРОГРАМАТА ВИЖТЕ ТУК!

Текст и снимки: meduzata.com