Бургас отново е част от GLOBAL GAME JAM, включете се

За шеста поредна година Бургас ще е част от най-голямото международно събитие за създаване на компютърни и настолни игри Global Game Jam.

То ще се проведе от 31 януари до 2 февруари в различни градове по света, а в Бургас домакин на проявата ще е Експоцентър "Флора".

Като част от световното състезание Burgas Game Jam се утвърди като водещо събитие в разработването на компютърни игри. То се организира от Сдружение "БургасЛаб" с подкрепата на Община Бургас.

В надпреварата може да участват лица над 18 години. Организаторите имат амбицията постигнатото до момента да бъде надградено и отправят предизвикателство към IT общността в региона да покаже своята артистичност и креативност.

Бургас е град, който е доказал своя потенциал в сферата на IT индустрията, а събития като Global Game Jam дават възможност за нейното още по-добро развитие, казват организаторите на събитието.

В миналогодишното издание на Burgas Game Jam се включиха 60 участници на възраст между 18 и 53 години. Още за инициативата може да откриете на www.gamejam.burgaslab.org