Светлин Наков: Трябва ли математиката в програмирането /видео/

Доц. д-р Светлин Наков е успешен предприемач и програмист. 

Той е съосновател на СофтУни – лидер в технологичното образование в България, подготвил практически хиляди IT специалисти не само в България.

Носител е на множество награди и е автор на редица книги за програмиране. 

Представяме ви един интересен разговор, проведен между Светлин Наков и Александър Иванов - бивш възпитаник на СофтУни, реализиран програмист.

Случката е по време на OpenFest - най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, който премина на 14 и 15 август в София, в Борисовата градина - Маймунарника.

Александър Иванов си спомня първите си стъпки в СофтУни, когато Наков, този истински гуру на програмистите, му казва – „Изобщо не ти трябва математика, за да програмираш“.

Сега, 8 години след началото, Светлин Наков е доста по-нюансиран в презентацията си на тема „Свободно ИТ учебно съдържание за учители“.

Самият той обяснява в свободен разговор, че сега е доста по-различна ситуацията. Когато стартира СофтУни, обучението се противопоставя на преподавателите, които учат студентите на програмиране с тебешир на дъската.

Тогава, през 2013 г. Наков стартира едно съвсем съвременно и модерно обучение и това е начинът му да каже: Аз съм различен!

ГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ВЪВ ВИДЕОТО!

Текст, снимки и видео: meduzata.com