В Бургас: Отличиха 168 деца за завършен курс по програмиране 

Общо 168 деца бяха отличени на официална церемония в Международния конгресен център за успешно приключване на първия си курс на обучение по компютърно програмиране през пролетната ваканция. 

То бе част от новата програма „Coding Kids Burgas”, организирана от Община Бургас, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации и софтуерната компания EPAM Bulgaria.   

Награди получиха и техните 9 обучители - ученици в 9-ти, 10-ти и 11-ти клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.   

„Поради силния интерес към програмата за програмиране „Coding Kids Burgas“, смятаме да я развием, така че още през това лято тя да обхване четири пъти повече деца от 6 до 12-годишна възраст“, сподели кметът Димитър Николов, който връчи наградите и сертификатите на обучителите и на участниците в първото й издание.   

Занятията се водиха на три местни локации - в Международния конгресен център на Морска гара, в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и в ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”.   

Програма „Coding Kids Burgas“ има за цел да предостави възможност на всяко дете в Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането. 

Програмата има амбицията да запали любопитството на младежите към технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологии в техни създатели.