Ето какво се случва на IT събитието Security BSides

Независимото събитие Security BSides-Approved за Общността за киберсигурност се провежда на 14 и 15 април в столицата, в УНСС - аула "Максима".

Security BSides е управлявана от общността рамка за изграждане на събития от и за членове на общността за информационна сигурност. Тези Конференции вече се случват в големите градове по целия свят.

Събитието бе открито от заместник-ректора по дигитализация и киберсигурност на УНСС доц. д-р Росен Кирилов.

Министър Божидар Божанов продължи с встъпителни думи, разяснение за политиката на министерството за електронно управление и поздравления към организаторите и участниците 

Цялата програма ВИЖТЕ ТУК!

Идеята

Идеята зад събитията Security BSides е да се организира открита (и евтина) конференция по информационна сигурност, където професионалисти, експерти, изследователи и ентусиасти на InfoSec се събират, за да обсъдят следващото „голямо нещо“.

BSides не се ограничава само до етично хакване, но вместо това конференцията е отворена за широк спектър от теми, свързани със сигурността, като реакция на инциденти, IoT сигурност, компютърна криминалистика, стандарти за сигурност и разбира се съответствие.

Целта

Да бъде добре познато събитие в общността на InfoSec в България, където професионалисти, академици и изследователи могат да участват безплатно и да се образоват по различни дисциплини, свързани с InfoSec.

Събитието също така ще предостави възможност на студенти, начинаещи и ентусиасти по сигурността да се включат и да бъдат чути в световно събитие.

Текст и снимка: meduzata.com