Бургаска IT компания плаща на млади таланти, за да учат програмиране

Orbis Dev. Inc. е интензивна IT програма, с която ORBIS Digital Services иска да даде шанс за развитие на местни млади таланти, които тепърва търсят реализация в IT сферата. 

Обучението ще бъде проведено от ветерани с над 10-годишен опит в индустрията, а фокусът ще в върху практични умения и работа по реални проекти.

Dev. Inc. има за цел да развие пълния потенциал на своите участници и представя нов за Бургас модел, в който всички млади таланти ще получават месечен финансов стимул, за да могат да се отдадат на своето израстване като специалисти в програмирането.

За 6 месеца участниците в Dev. Inc. ще преминат през учебната програма PRO-Class, присъствено, в офиса на ORBIS Digital Services в Бургас. Програмата включва месец с фундаментални знания и последващо практическо обучение по един от трите най-желани за работа езици: PHP, Java & JavaScript. 

Така те ще усвоят ключови умения в областта на уеб разработката, а успешното завършване на програмата ще им даде възможността за бъдещо развитие в ORBIS или в една от техните партньорски компании.

Кандидатстването вече започна, и ще продължи до 8 май, на сайта на Dev. Inc. - https://devinc.tech .

“Започвайки като стартъп без опит, но с големи мечти, ORBIS се превърна в една от най-големите и авторитетни ИТ компании в Бургас, в която работят над 50 специалисти в областта на информационните и дигитални технологии. Това начинание не беше лесно и ние осъзнаваме колко трудно е да се направят първите стъпки в едно ново начинание. 

Затова сега дойде моментът и ние да допринесем за развитието на дигиталната общност в региона. В Dev. Inc. ще помогнем на млади таланти да стартират кариерата си в програмирането, като им осигурим един плавен процес, професионална среда и практически умения”, споделя Христо Ковачев, CEO на ORBIS Digital Services.

Община Бургас приветства и подкрепя всички инициативи, насочени към обучение на кадри и разкриване на работни места във високотехнологичните индустрии.