Ето какво се случва на OpenFest 2022 - II /снимки/

Най-голямата българска конференция на отворения софтуер OpenFest 2022 продължава днес в София Тех Парк, форум Джон Атанасов.

Събитието се провежда в рамките на два дни - 15 и 16 октомври и е посветено на свободната култура, софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания – фестивал на свободното творчество. 

Фестивалът се провежда в четири зали, като едновременно се изнасят лекции и организират работилници. 

Вчера един от лекторите бе бившият министър на на електронното управление на България Божидар Божанов с темата „Обществена инфраструктура в дигиталната ера“.

Днес OpenFest 2022 стартира с темата „Национална и EU киберсигурност“ на Петър Кирков, който бе директор на дирекция "Мрежова информационна сигурност" в Министерството на електронното управление.

Конференцията продължи с Building vs Buying Software на Николай Стоицев и „Какво е Community Management и има ли почва у нас?“ на Орлин Василев.

Едновременно с лекциите се провеждат работилниците Build Your First Robot с Петко Павловски, Мартин Айвазов и „Инсталиране на собствен OpenStack cloud“ с Калоян Котларски.

OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер.

Целта на OpenFest е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта. Същевременно организаторите дават и поле за изява на свободното изкуство.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПРОГРАМА ТУК!

Текст и снимки: meduzata.com