BurgasConf 2024 ви очаква, ето какво ще видите /снимки/

Eдно от най-значимите събития за програмисти и хора, работещи в ИТ сектора, днес гостува за 11-ти път в Бургас.

BurgasConf е част от IT турнето, което се провежда в няколко града, и е насочена към професионалисти от практиката, изследователи, преподаватели и студенти. Лекторите са утвърдени в бранша собственици на ИТ фирми, софтуерни инженери и архитекти. 

Мястото на провеждане е Конгресен център, зала Форос.

Стартът бе даден в 11 ч, а конференцията ще продължи до 18.30 ч. 

В момента тече презентацията на Иван Донев, а темата е „Как интегрирахме LLM и OpenAI с данните на Световната Банка“. Лекторът е Data Platform Architect в Световната Банка, с повече от 15 години опит в индустрията.

Следва Software Gone Wrong на Стефан Вартоломеев, който е програмист, скочил в света на startup-ите. Той управлява DevCraft - софтуерна компания следваща принципите на Software Craftsmanship.

Непосредствено след него е презентацията на Калоян Николов с лекция на тема „Основни концепции и инструменти в ROS2 (Robot Operating system 2)“. Калоян е с над 18 години стаж като системен администратор. Ентусиаст в 3Д принтирането, основател на фирмата 4DCoders.

След обяда е лекцията Testing in production: GitHub Copilot на Цветан Смърдански - програмист, специализиран в областта на .NET и с повече от 12 години професионален опит, както и мениджър в Scalefocus.

Пламен Мандаджиев ще се включи с темата „НеИТ нещата важни за един програмист“. Лекторът има над 20 години опит в сферата на Информационните технологии като консултант и мениджър във водещи в областта организации и новостартиращи компании.

След него Валентин Христев ще представи темата Securing Artifacts and Building Trust in Your Containers. Признат от Harvard Business School, CNCF, AWS, VMware, Христев е Cloud Native консултант и обучител с над две десетилетия опит. Той е специализиран в поддържането на облачни среди чисти и свободни от бури, като помага на компаниите да внедрят авангардни решения.

Последна е лекцията „Система за киберсигурност в малки и средни предприятия“ на Валентин Русалийски, който е сертифициран одитор вътрешен одит за киберсигурност и защита на личните данни в съответствие с ISO 27001. Все по-често към него се обръщат пострадали от криптоатаки за съдействие, съвет или преконфигуриране, с цел намаляване щетите в такива случаи за в бъдеще.

Lightning talks ще завършат конференцията, след което посетителите ще се отправят на афтърпарти. 

Събитието е с вход свободен и се провежда в Конгресния център. Конференцията се излъчва онлайн в сайта на събитието:

https://burgasconf.com/   

Текст и снимки: meduzata.com