След бестселъра Ритуалът: Капитан Радко Пенев издаде втора книга

Морският капитан, бургазлията Радко Пенев издаде втората си книга, озаглавена “Грехът на Лилит“. 

Първата „Ритуалът“ бе представена в Бургас през септември м.г. Тя се превърна в истински бестселър, а авторът й бе наречен българския Дан Браун.

Главните герои от "Ритуалът" на кап. Радко Пенев се завръщат с ново приключение в романа "Грехът на Лилит". Този път Боряна и Петър разкриват тайна, свързана с библейските митове за Адам и Ева, Каин и Авел и мистериозната героиня от апокрифите Лилит. 

Арабски професор показва на Боряна плочка с клинопис, на която има изображение, напомнящо за образа на Богинята, почитана от траките. Той обаче изчезва, преди да успее да обясни значението на този странен артефакт. Без да подозира, археоложката отново се е забъркала в международна конспирация, която поставя на карта живота ѝ може би застрашава бъдещето на човечеството. 

Мистериозни сили заплашват да се надигнат от недрата на Земята и да предизвикат бедствие с библейски мащаби. За да разреши случая, Боряна ще трябва да посети местата, където е възникнала човешката цивилизация в Ирак, Сирия, Йордания, Турция, да се сблъска с фанатични секти и въоръжени до зъби бунтовници и да разкрие неподозирани факти за Енох, Каин и първата жена на Адам.

Боряна Казакова и Петър Георгиев още не са се възстановили след събитията, описани в „Ритуалът“, когато съдбата отново ги запраща в шеметно състезание на живот и смърт с апокрифна секта и свръхестествени сили. 

И този път на карта е заложен не само техният живот, но и съдбата на цялото човечество. Ключът към спасението е в ръцете на една митична жена с божествена сила, чиято мрачна история сякаш е белязала цялата човешка история.

***

Радко Пенев е завършил Висшето военноморско училище във Варна през 1998-а и оттогава е офицер във флота. Част от обучението му преминава и в САЩ. От 2007 до 2010-а е във Военноморското компонентно командване на НАТО в Нортууд, Великобритания. Бил е командир на два кораба, а в момента е началник на отделение за подготовка и използване на силите във военноморската база в Бургас, където живее със семейството си. Планира и провежда военни учения и операции.

Текст и снимка burgasdream.com