Дезинфекцирани класни стаи очакват учениците в Морското

Ръководството на ПГМКР „Св. Никола“ стриктно изпълнява заповедта на кмета на Бургас Димитър Николов за дезинфекция на помещенията във връзка със заплахата от зараза с коронавирус.

Кадрите не са от научно-фантастичен филм, а от класните стаи на Морското училище.

Мерките се спазват дори по време на грипната ваканция на учениците.

Тя обаче в Бургас няма да бъде удължена и от утре всички са в училище.

Кметът на Бургас издаде заповед и до всички директори на училища и детски градини - да осигурят достатъчно количество дезинфектанти, сапуни и ръкавици, да повишат взискателността при провеждане на филтър, като не се допускат в училище ученици със симптоми на респираторни заболявания, да се ограничи достъпът на външни лица в училищата. 

Директорите трябва да осигурят предпазни средства за персонала и да не допускат болни служители. Те трябва да извършват минимум четирикратна дезинфекция в класните стаи и всички други помещения (на подови настилки, плотове, чинове и столове). 

Със заповедта се изисква засилена дезинфекция на санитарните възли, осигуряването на течен сапун и дезинфектант, както и да се извършва редовно проветряване на помещенията. На входа на всяко учебно заведение трябва да се осигури постелка, напоена с дезинфектант.