Родители благодарят на учителите от Морското за професионализма при онлайн обучението

С перфектна организации и много ентусиазъм протича дистанционното обучение в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола".

Родители на ученици благодарят на учителите за техния професионализъм, отдаденост и отношение към младежите.

Учениците с ентусиазъм решават тестове и задачи и правят упражнения онлайн. Използването на технологиите им е интересно и ги привлича повече от традиционните присъствени уроци.

„Децата са много мобилизирани и доволни, радвам се, че имат толкова близка и приятелска връзка с учителите“, пише една от майките – Елена Димитрова.

„Благодаря Ви, на Вас и на всички други учители нашето училище, които полагате толкова много усилия, търпение и ежедневна отдаденост за децата ни! Бъдете благословени! Бъдете здрави Вие и семействата Ви!“, благодари друга от майките – Петя Николова.

От 16 март в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", по-известна като Морското училище, започна дистанционно обучение. Това се наложи във връзка с наложените мерки заради пандемията COVID-19.

Организацията бе създадена за два дни и работи на 100 процента.

Използват се платформите Shkolo и „Уча се“, както и Viber и Messenger. Въведена е платформата на Microsoft - MS Teams и Office 365 за работа изцяло във виртуални класни стаи.

„Децата сега учат много повече, отколкото в училище, ангажирани са и не се разсейват така, както в класната стая. Благодаря на моите колеги, които в кратки срокове успяха да изградят една нова, модерна, дигитална система на обучение, в среда на пандемия, в среда на несигурност и страх“, сподели директорът на училището Христина Жабова.