Татяна от Морското училище: Дистанционното обучение ни прави много по-отговорни

Дистанционното обучение ни кара да сме много по-отговорни и в часовете се стараем много повече.

Това сподели Татяна Захариева от VIIIБ клас от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола".

Онлайн уроците са сближили учители и ученици, благодарение на иновациите те са споделили най-личните кътчета в домовете си.

„Връзката между ученик и учител е много силна, а нашата класна ни е като втора майка“, разказва осмокласничката.

Ето какво е дистанционното обучение през погледа на Татяна Захариева:

Вирусът COVID-19 e голямо предизвикателство за нас учениците, за учителите и нашите родители. 

Да призная, отначало изобщо не мислехме, че ще се справим с тази иновация, но ето че успяхме и сме много щастливи, и спокойни. Вместо да стоим вкъщи и да бездействаме в момента ние учим и ни е много по-добре така. 

Ние учениците, сме горди с това, че имаме такива добри и силни учители. Въпреки обстоятелствата те не загубиха надежда и ни подкрепиха, за да можем и ние като тях да повярваме в това, че ще се справим. 

Направи ми огромно впечатление, че с това обучение ни кара да сме много по-отговорни и в часовете се стараем много повече. 

Часовете минават много добре и ни е изключително приятно да ги караме електронно.

Родителите ни също са много доволни. Те могат да ни видят как се справяме с учебния материал и могат да се гордеят, че ние се справяме. С тази иновация ние имаме възможността да споделим храната си, облеклото си и стаята си с нашите учители и съученици.

Ние сме благодарни на учителите от нашето училище, че ни преподават изключително добре в часовете, когато имаме въпроси винаги са на среща да ни обяснят независимо колко е часа. Преподават уроците си по такъв начин, че всеки да ги разбере и когато имаме затруднения обясняват отново. Правим упражнения в часовете, за да разберем уроците си по- бързо. 

Благодарим на нашите учители и на нашите любими родители. Връзката между ученик и учител е много силна, а нашата класна ни е като втора майка.

Татяна Стефанова Захариева от VIIIБ клас  от ПГМКР ,,Свети Никола”