Суперлуксозният SeaDream II акостира в Бургас /снимки, видео/

Круизният кораб „SeaDream II” на едноименната компания SeaDream Yacht Club днес акостира на Морска гара Бургас и ще остане до 18 ч. 

Корабите, с които оперират не са големи, а политиката на собственика е да се предоставя персонализирано отношение към нуждите на всеки от пасажерите. „SeaDream II” е по-близко до частна яхта, отколкото до оживен круизен кораб за масовите пазари. 

Въпреки малките размери и непретенциозния външен вид, корабът предлага суперлуксозни условия. Круизът за един пасажер е със средна цена от 4000 евро, съобщи за meduzata.com източник от „кухнята“.

Атмосферата на борда е престижна, а гостите закусват с черен хайвер. Лично обслужване на „SeaDream II” е приоритет за 95-членния екипаж, който обгрижва максимум 112 пътници. 

Всички стаи за гости имат изглед към водата. Вечерите са организирани в салона или на открито. Басейн, СПА процедури, пиано бар и голф симулатор допълват услугите на борда. 

Единадесетдневното пътуване започва на 21-ви септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в Гърция, остров Бозкаада и Гемлик /Турция/, Бургас /България/. След Бургас „Seadream II” се отправя към румънското пристанище Костанца, Одеса /Украйна/, Варна /България/ и ще приключи пътуването си в Истанбул /Турция/. На борда са 65 пасажери, преминали пълен ваксинационен цикъл /включително и екипажа/. 

Пътниците са предимно от САЩ /47 души/, но има представители на Великобритания, Канада, Норвегия, Германия, Дания и Швейцария. 

Следващото идване на мега-яхтата в Бургас е планирано за 3-ти октомври. 

Текст, снимки и видео: meduzata.com