Вижте атмосферата на Spirit of Burgas /снимки/

Макар и критикуван, че това не е Спирита на Бургас, а концерт на Роби Уилямс, фестивалът се завърна с пълна сила в морския град.

Дали това е духът на Бургас или не, може да се спори дълго, но феновете не разсъждават върху това, а просто се кефят на хубавата музика, плажните барове, игрите, приложните изкуства и всички съпътстващи феста „аксесоари“.

Десетки хиляди усмихнати физиономии, кръстосват парчето плаж и градина, определени за фестивално градче. Хавайски гирлянди, пиратски шапки, светещи очила, гривнички отличават дрескода на феновете.  

С потни бири или шотчета в епруветки, чаши с мохито или дълги коктейли, хората се радват на Spirit-а, напук на скептиците. Разплащанията са улеснени от специална карта, която се зарежда с 20, 40 или 50 лв. и може да се ползва от няколко души.

Цените на пиенето са височки, но това пък пречи на алкохолизирането на десетките хиляди меломани. Най-евтиното е минералната вода, която е 3 лв. На същата цена са и безалкохолните. Бирата е 4-5 лв., коктейлите и твърдите питиета – между 4 и 6 лв. Три шотчета в епруветки с Jagermeister са 6 лв.

Ентусиастите могат да се излежават на хамаци, да играят на „уцели чашите с бира с топче“, да хвърлят топка по улеи, които водят до гюмове за мляко, да седят в стъклени тронове, направени от бутилки. Най-заклетите фенки на Роби Уилямс, могат да се снимат пред негов портрет, изрисуван на стена от художника Иван Янков - Esteo.

Времето е превъзходно – топло с лек ветрец. Морето обаче е бурно и милионерите-гратисчии с яхтите не можаха да застанат на рейд и да гледат и слушат Роби Уилямс на аванта. Техните светлинки печално примигваха в далечината.

Фестивалът продължава днес с хедлайнерите Kasabian и още много други артисти.

След спектакъла на Роби Уилямс на меломаните им предстои още една вълнуваща и разтърсваща вечер.

„Касабиън“ ще са водещите изпълнители през втория ден от фестивала. Британците ще се качат на сцената на Централния плаж в морския град, около година след като  участваха и на едно от най-престижните музикални събития в света – фестивала в Гластънбъри.

Пред българската публика се очаква да изпеят някои от най-популярните си парчета, сред които Days are forgotten, Underdog, Fire, Club Foot, Man of simple pleasure.

 

Ето и пълната програма за реда на изпълнителите:

Main Stage

18:00 Main stage opening

19:20 Bobo&TheGang

20:45 Hayes & Y

22:30 Kasabian

00:15 DJ SS + HighRoll

01:30 Calyx&TeeBee

02:30 DannyByrd

03:30 ThePrototypes

04:30 Maztek

05:30 FullKontakt

06:00 EXo

 

На Тъмно Stage

19:00 Funkaround

19:45 Rebelites

20:40 Severozapadnyatsite

21:30 P.I.F.

00:00 „Ревю“

01:30 ConqueringLion

 

Билети на цени от 60 лева ще се продават на касите на фестивала, а билети за THE WORLD of Drum and Base могат да бъдат закупени след полунощ на цена от 30 лв.

 ОЩЕ СНИМКИ ОТ SPIRIT OF BURGAS МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови