Зартов отново в Бургас, представи книгата си /снимки/

Благодетелят на Бургас, бизнесменът и понастоящем затворник Ивайло Зартов отново се появи в морския град.

Причината бе представянето на книгата му „Нож“, в която са събрани около 200 есета, писани в Централния софийски затвор, който самият той нарича „централния хотел“, пребиваването си там – „творческа командировка“.

Зартов посрещна гостите си в ресторант „Адонис“ в изключително добра форма, стегнат, енергичен и подмладен. Той разказа за историята на книгата си с умиление.

„Причината да види книгата ми бял свят е Катето. Аз пишех всичко ръкописно, тя го получаваше с писма, набираше го и пускаше във фейсбук и в блога ми, както и на имейлите на медиите. Събраха се около 500 есета. Идеята за книгата е също нейна, тя намери и фанансирането на издаването й. В книгата са поместени около 200 есета“, обясни Ивайло Зартов.

Катето е Катя Донкова, която е съпруга на Ивайло, а бракът им бе сключен в затвора.

На морската премиера на сборника „Нож“ присъстваха негови приятели, сред които Николай Колев – Босия, семейство Сярови, които са му помагали по време на домашния арест в село Димчево, жени от пенсионерския клуб „Иглика“ от Сарафово.

Присъства и една от 5-те дъщерите на втората съпруга на Зартов – Маша, която бе с трите си деца и мъжа си.

Зартов разказа за приятелството си с Босия. „На едно от свижданията с Катя ми съобщиха, че имам посетител – Николай Ганчев Колев. Аз откъде да знам, че това е Кольо Босия. Той сам дойде да се запознаем и стоеше после плътно до Катето и й помагаше“, обясни затворникът-писател.

„Преди 26 години и аз бях в Централния софийски хотел“, похвали се пък Кольо Босия.

Зартов е осъден на 9 години лишаване от свобода за присвояване и безстопанственост като управител на частното българо-руско дружество „Инглиш Вилидж“. Сумата е 3.5 млн.лв. и бе предназначена за изграждане на вилно селище до село Димчево.

Снимки

Горе - Катя Донкова, Ивайло Зартов и Николай Колев - Босия

В средата - Зартов обяснява за ролята на Катето в издаването на книгата му

Долу - Една от дъщерите на Мария Качарава /втората жена на Зартов/ - Маша със съпруга си и май-малкото си дете

 

ЗА ОТРЯЗАНИЯ ПРЪСТ, ЗА ОПТИМИЗМА И НАДЕЖДИТЕ НА ЗАРТОВ, ОЧАКВАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ!

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови